COVID-19: Impact op Afrikaanse zorgverleners

Schrijft u zich nu in!
Bekijk webinar

COVID-19: Impact op Afrikaanse zorgverleners


De afgelopen periode is er in de zorg ontzettend hard gewerkt om het COVID-19 virus te bestrijden. Helaas is hierdoor ook de basiszorg onder grote druk komen te staan. In Nederland, maar zeker ook in Afrika dat al een zeer fragiel zorgsysteem kent. In een virtuele meet & greet met prof. dr. Joachim Osur, directeur Volksgezondheid van Amref Flying Doctors, zoomen we in op de grote gevolgen van COVID-19 op de basiszorg en welke impact dit op zorgverleners heeft.

We trekken in dit webinar - met o.a. prof. dr. Joachim Osur PhD, dr. Erica Bakkum MD PhD en prof. dr. Jelle Stekelenburg - parallellen tussen de situatie in Afrika en in Nederland. Wat kunnen we als zorgverleners van elkaar leren? Het grote tekort aan zorgpersoneel in Afrika voert de druk op de zorgverleners die er wél zijn verder op. Hoe houden zij zich staande in deze ongekende crisis? En op welke manier zorgt Amref voor meer zorgverleners?

“Mobiele telefoons en internet zijn vrijwel overal in Afrika beschikbaar, de virtuele leeromgevingen die we al gebruikten kunnen we nu inzetten voor het opleiden van extra lokale zorgverleners en het verzamelen van data.” 
                               - prof. dr. Joachim Osur in Trouw, 28 juni 2020 -

Lees hier ter inspiratie het interview met dr. Osur in Arts en Auto van juli 2020.
In gesprek met
prof. dr. Joachim Osur, PhD
prof. dr. Jelle Stekelenburg 

dr. Erica Bakkum MD PhD
drs. Bart Janknegt


Duur
60 minuten

Voertaal
Engels

U kunt het webinar volgen vanaf uw computer, tablet of telefoon. 

Deel dit webinar